Skip to main content

Am descoperit că terasa biroului meu este una plină de energie. Dacă mă așez la soare, parcă încep să vină ușurel și veștile bunicele.

Și dacă tot îmi imaginez că stăm la o cafea pe teresă, zic să începem săptămâna cu o scurtă recapitulare a perioadei precedente:

 

1. Începând cu ziua de mâine, 28.04.2020, ora 9.00 va funcționa și site-ul IMM INVEST . Până acum ai avut suficient timp să te gândești și să iei o decizie înțeleaptă pentru tine. Îți reamintesc, înscrierea în program se face pe site-ul imminvest.ro

2. Bonificația de 5% pentru plata impozitului pe profit aferent trimestrului I/2020, respectiv 10% pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor se acordă contribuabililor care achită suma datorată, inclusiv astăzi, 27.04.2020. Clarificarea a venit vineri seara, târziu. Pe scurt, în OUG nr. 29/2020 se menționa faptul că, pentru obligațiile fiscale scadente începând cu data intrării în vigoare a acesteia și neachitate până la împlinirea termenului de 30 de zile de la încetarea stării de urgență, nu se calculează și nu se datorează dobânzi și penalități de întârziere, iar obligațiile fiscale scadente în perioada de mai sus nu sunt considerate obligații fiscale restante. Să nu te amețesc mai mult, vreau să înțelegi din asta faptul că s-a clarificat procedura de distribuire a sumelor. Știi cum se spune, când primești o veste bună, niciodată nu este prea târziu.

3. Șomajul tehnic începe să fie virat și în București. În provincie bănuții au intrat mai repede de 15 zile în conturile angajatorilor, lucru lesne de înțeles dacă ne raportăm la numărul de contribuabili, comparativ cu cel din București.

4. Începem să creionăm planuri și strategii pentru perioada ulterioară datei de 15 mai 2020. Aici și-aș recomanda să te aplici mai mult asupra cuvântului acela magic REINVENTEAZĂ-TE!

 

Pentru a face primul pas în Reinventarea ta, te invit mai întâi să faci  o scurtă recapitulare:

Au fost lucrurile care au produs cu adevărat o schimbare în viața ta de ”izolare”? Ai avut un moment de revelație în această perioadă?

Dacă da, uite și punctul de plecare. Cu cât acționezi mai repede în urma unei revelații, cu atât impactul este mai mare și mai de durată. Fă primul pas și acționează! REINVENTEAZĂ-TE!

 

#Fă primul pas și reinventează-te!                

#Dacă începe să capete și un alt sens pentru tine, poți să dai share. M-aș bucura