Skip to main content

Oare asta suntem noi, alți profesioniști? ALȚI…

În ultima vreme am păzit site-ul monitorului oficial toată noaptea, ca pe o pâine caldă, ca să îți putem trimite informații corecte, cât mai urgent posibil.

Mă întrebam mai devreme de ce mi se amestecă cuvintele în cap.  Pentru că nu e deloc simplu să citești un act de lege din care să înțelegi ce trebuie. Fiecare virgulă și fiecare cuvânt cântăresc cât greutatea lui în aur.

Dintr-o dată mi s-au perindat prin fața ochilor imaginile pe zoom cu colegele mele care lucrează de acasă, și care s-au ”specializat” în virusologie și bacteriologie să se protejeze pe ele și familiilor lor, lucrând cu acte venite prin curier, sau aduse de voi la scara blocului, într-o sacosă.

Doamnă, cum facem cu documentele, ne trebuie măști și mănuși. Le ținem pe balcon câteva zile, le dăm cu spirt, dacă se pătează și în plus, acum spirtul este marfă rară la preț de diamant, le călcăm cu fierul de călcat…

Trebuie să operăm actele clienților cât mai urgent să le dăm o balanță, să știe oamenii dacă se încadrează în 25% sau nu, ei au nevoie de cifre concrete! Clienții trebuie să aibă declarațiile depuse în termen”.

Viața noastră se învârte mereu în jurul datei de 25. Până și copiii noștri știu că pe 25 ne apucă noaptea la birou.

 

Legiuitorule, NU, nu suntem alți profesioniști, suntem cei care nu dorm noaptea și cei pentru care legile nu intră în vacanță, iar termenele sunt întotdeauna respectate!

Dacă vrei CSU – poate te gândești să îți iei certificat digital , ca tot suntem în era tehnologiei. Poate îl folosești în relația cu banca, sau în relația cu proprietarul spațiului care nu vrea să îți diminueze chiria, că de, la el nu a ajuns corona! Ei încă visează frumos și colorat, că acum sunt în vacanță!