Skip to main content

Tichetele cadou acordate cu alte ocazii decât Paște, ziua de 1 iunie, Crăciun şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase NU vor mai fi scutite de contribuții.  

Autoritățile vor să introducă aceste noi prevederi pentru limitarea măririlor salariale acordate de unii angajatori, sub formă de tichete cadou.

„Modificarea tratamentului fiscal aplicabil tichetelor cadou acordate persoanelor fizice, de către angajatori/plătitori, în sensul eliminării exceptării de la plata contribuțiilor sociale obligatorii și includerea în baza de calcul a acestora a valorii nominale a tichetelor cadou acordate de către angajatori/plătitori, potrivit legii, în cazul persoanelor fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în alte situații decât cele în care se acordă cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, în limita plafonului de 150 lei pe eveniment pe persoană. 

Nepromovarea măsurii poate conduce la plata unor venituri salariale sub forma tichetelor cadou având în vedere regimul actual al exceptării acestora de la plata contribuțiilor sociale obligatorii. „

Mă intreb dacă acești 150 lei vor fi vreodată modificați, pentru că această valoare a rămas neschimbată de vreo 16 ani, mai precis din 2005, când păreau mai mulți pentru că erau denominați.

Pardon, valoarea asta de 150 lei încă nu a făcut majoratul, deci mai avem de așteptat vreoani, până ia o decizie de una singură  

Până atunci, stai pe aproape că se mai pregătesc unele modificări.

Image: Ekaterina Shevchenko