Skip to main content

Și acum, să-ți spun povestea unei prietene care are o fetiță pe nume Erica.

Fetița putea să adoarmă doar cu o luminiță aprinsă. În fiecare seară după ce Erica adormea mămica ei trebuia să îi stingă lumina.

I-am scris Ericăi povestea de mai jos, pe care ți-o trimit acum, cu drag și ție.

Am rugat-o pe prietena mea să îi cumpere fetiței ei o floricică Erica.  Zis și făcut!

Prietena mea a mers acasă la Erica ei, cu floricica Erica și cu povestea pentru cele două Erica.

A fost o data ca niciodată o fetiță care avea un nume de floare: Erica.

Fetița era tare curajoasă și jucăușă. Într-o seară mămica ei i-a adus acasă un ghiveci micuț în care era o floare. Floarea avea multe crenguțe cu floricele mov, micuțe, micuțe și lipite unele de altele ca un șirag de mărgele.

Mămica fetiței a așezat cu grijă ghiveciul pe pervazul casei.

Fetița curioasă a început să privească floricica. Pe măsura ce se uita mai atent la floricele mov, a început să se legene ușor pe un picior, apoi ce celălalt. Îi era somn, dar nu se putea despărți de noua ei prietenă. Mămica își privea cu drag fetița. A întrebat-o dacă vrea să le spună ceva floricelelor mov, înainte să mergă la culcare.

Fetița Erica și-a întors ușor capul spre mămica ei și a întrebat-o ce nume are floricica. Mamica i-a răspuns zâmbind:

Erica, scumpa mea, floricica ta se numește Erica, la fel ca tine.

Va crește o dată cu tine. În fiecare seară Erica va merge la culcare o dată cu tine. Ca să crească mare și să înflorească mereu, trebuie să doarmă noaptea luminată de stele. Ziua să fie încălzită de razele soarelui și hrănită cu toată dragostea ta.

Și acum, te rog să închizi ochișorii și o să vezi printre gene și tu stelele cum strălucesc ușor și îți veghează somnul, cum luna îți spune noapte bună și ție și Ericăi tale cu floricele mov.

Noaptea este zâna care stinge luminile și aprinde stelele de pe cer. Când tu închizi ochișorii să dormi, se aprind stelele de pe cer. Când dormi, tu crești câte un pic, iar florii tale Erica îi mai crește câte o floricică mov.

Dacă lași o luminiță aprinsă la culcare, Erica ta se chinuie să doarmă și floricelele mov rămân aceleași, fără alte surori mai mici. Se va trezi dimineața o dată cu tine, dar fără o altă floricică mov.”

Erica a adormit zâmbind, în gând cu floricica ei mov. Doar stelele de pe cer vegheau și luminau discret cele două frumoase Erica.