Skip to main content

Ăsta este darul cu care vin înzestrați la început de viață.

Cu timpul, noi “avem grijă” să le “distrugem” asta. O facem din prea multă protecție, la nivel inconștient și fără să ne dorim asta.

Pentru ei este important modul în care le comunicăm dragostea noastră.

Dacă tu îi spui copilului tău că-l iubești și în acel moment ești un pic agitată sau îngrijorată, pe filtrul emoțiilor lui va ajunge doar îngrijorarea ta.

În această perioadă, ai cu siguranță momente de frământări, agitație și stres. Sau poate te gândești că ai vrea să te lase un pic să respiri, să faci lucruri care nu suferă amânare, pentru casă, pentru job, poate chiar pentru el. În același timp te simți vinovată că l-ai repezit sau ai ridicat un pic tonul fără să vrei.

Copilul simte doar ce a ajuns la el, tonul ridicat sau faptul că l-ai repezit.
Încet, încet, el preia starea ta, de agitație, nervozitate și va cere și mai mult atenția ta.

Practic, fără să vrei, îi zdruncini sistemul emoțional. Sănătatea lui emoțională este începe să aibă de suferit.

Îți propun să facem un test:

Găsește-ti un moment în care ești foarte liniștită și calmă, ia copilul în brațe, privește în suflețelul lui, așează mâna ta pe inimioara lui, mânuța lui pe inima ta și spune-i :

Dragostea mea pentru tine este unică și nu o împarți cu nimeni.
Ea va dura veșnic! Este timpul să simți asta, de la inimă la inimă.
Zâmbește-i ☺️ și întreabă-l dacă simte asta. Rămâneți acolo cât consideri tu, cu sufletele conectate la acest nivel profund.

Dacă copilul tău este un picuț mai mare, îi mai poți spune că și tu ai nevoie de un timp în care să faci lucruri. Asigură-l că imediat ce vei termina, îi vei dedica lui toată atenția și timpul tău. Va fi un timp doar al vostru și nu îl veți împărți cu nimeni.

Este foarte important să te ții de cuvânt!

La început, poți să faci asta de câteva ori pe zi, independent de momentul în care vezi că vrea atenția ta. El va simți și va înțelege cu siguranță cât este de important acest moment.
Este posibil să vină singur, în scurt timp să te întrebe despre timpul vostru, pentru că s-a scris în inima lui, dincolo de orice îndoială dragostea ta unică și necondiționată pentru el.

Scrie-i frumos în inimioara lui echilibrul emoțional, pe care-l va da mai departe, cel puțin la fel de frumos.

Să știi că lucrurile simple sunt cele mai durabile, dar și cel mai greu de făcut, pentru că este prea SIMPLU 

Ai încredere în dragostea ta de mamă și va funcționa cu siguranță!